Kultura

Lvovský měsíc ve Vratislavi

V dubnu 2016 se Vratislav těší na velkou kulturní událost – Měsíc Lvova. S tímto městem je Vratislav spojená dramatickými událostmi po 2. světové válce. Právě sem se přestěhovala značná část inteligence ze Lvova v roce 1945. Nyní se obě města rozhodla spolupracovat a společně vytvořit měsíc zaplněný událostmi věnovanými současné Ukrajině.

V rámci Měsíce Lvova bude ve Vratislavi až 300 umělců různého zaměření. Budou se konat koncerty, debaty, literární večery, workshopy pro děti a přehlídky filmů. Informační centrum festivalu se nachází v Klubu Lwowska pod Klepsydrą na vratislavském rynku. Právě zde budou probíhat setkání se spisovateli a koncerty napříč všemi žánry. V kině Nowe Horyzonty se zase budeme moci seznámit s tím nejzajímavějším a nejkvalitnějším ze současné ukrajinské kinematografie.

Měsíc zahájí Ukrajins'kyj Zriz: Proměna. ІII Trienále Současného ukrajinského umění, na které své práce představí 50 ukrajinských umělců a bude na ní k vidění 200 děl nejen ze lvovských ateliérů. Doporučujeme tuto výstavu, která bude otevřena na vratislavském rynku, v městském domě č. 25, a kterou budou pravidelně doplňovat performance ukrajinských umělců.

Jak se v tom všem vyznat a být ve správný čas na správném místě?
Organizátoři připravili přehledný kalendář akcí, který si můžete prohlédnout ZDE.

 

Práva na veškeré texty, fotografie a grafiku umístěnou na webové stránce Kvetevropy.cz jsou vyhrazena. Není povoleno jejich použití nebo kopírování bez souhlasu redakce.

Kontakt: redakce@kvetevropy.cz